Många båtmotorstölder i norra och södra delen av Stockholms län

29 september 2021

Just nu är norra och södra delen av Stockholms län väldigt utsatt för stölder av båtmotorer. Den senaste veckan har det gått cirka 2–3 motorer per natt. Larmtjänst uppmanar båtägare i de utsatta delarna att ha extra uppsikt.

Början av hösten, innan båtarna tagits upp ur vattnet och de ej används lika frekvent som under sommaren, är en brottsdrabbad period på året när det kommer till stölder av båtmotorer. Just nu är norra och södra delen av Stockholms län extra utsatt för just denna typen av stölder.

- Man tar nyare motorer, stora som små. Ett nytt modus som vi sett är att de även tar instrumentering och reglage som tillhör motorn, säger utredare Viktor Eklöf på Larmtjänst.

Att tjuvarna nu även tar dessa komponenter tror Larmtjänst beror på rådande komponentbrist.

Larmtjänst råder nu båtägarna i dessa stöldutsatta områden att fundera på hur mycket mer de kommer att använda sin båt under året- kanske är det dags att plocka upp den.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.