Fler efterlysta traktorer under första kvartalet

11 maj 2022

Under första kvartalet 2022 har 20 traktorer blivit efterlysta. Detta kan jämföras med samma period förra året då 8 traktorer blev efterlysta. Av de efterlysta traktorerna är det endast 9 stycken som har återfunnits. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst.

Under året har 20 traktorer blivit efterlysta, en ökning med 150 procent jämfört med samma period 2021. Av dessa är endast 9 traktorer åter.

- Majoriteten av traktorerna stjäls av internationella brottsnätverk och nu när coronarestriktionerna har släppts, gränserna är öppna och det är lättare att föra ut godset så kan vi se att stölderna av traktorer ökar, säger utredare Fredrik Lindstedt på Larmtjänst.

Efterlysningarna av maskiner har under första kvartalet istället gått ner. Under året har 33 maskiner blivit efterlysta, vilket kan jämföras med samma period 2021 då 60 maskiner blev efterlysta. Av de 33 efterlysta maskinerna är det enbart 6 som har återfunnits.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.