Antalet efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer ökade under 2021

01 februari 2022

Under 2021 efterlystes 68 traktorer, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med 2020. Även efterlysningarna av entreprenadmaskiner och redskap visade på en viss ökning. Det visar den senaste årsstatistiken från Larmtjänst.

Antalet efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer har ökat under 2021. Under 2021 har 68 traktorer efterlysts vilket är en ökning med 28 procent jämfört med 2020 då 53 traktorer blev efterlysta. Under 2021 har även 204 entreprenadmaskiner och redskap blivit efterlysta. Det är en ökning med 2,5 procent jämfört med 2020 då 199 maskiner och redskap efterlystes.

Efterlysta maskiner och traktorer per

Diagrammet visar antalet efterlysta entreprenadmaskiner/redskap och traktorer per år.

Av de 68 efterlysta traktorerna har 22 st återfunnits under året. Det innebär att 46 st, 68 procent, fortfarande är borta.

- När det kommer till traktorstölder har vi sett historiskt att mycket gods försvinner utomlands, vilket gör att chansen för återfinnande minskar ordentligt, säger utredare Fredrik Lindstedt på Larmtjänst.

Av de 204 efterlysta maskinerna/redskapen har enbart 29 st återfunnits under året. Det innebär att 175 maskiner/redskap, 86 procent, fortfarande är borta.

- Det är bekymmersamt att så lite av godset anträffas. När det gäller oregistrerat gods är troligtvis förklaringen att mycket av godset saknar märkning och därmed försvårar chansen till återfinnande eftersom man inte kan identifiera maskinen eller verktyget, säger Fredrik Lindstedt.  

Flest efterlysningar av traktorer kommer från polisregion Syd (14) medan flest efterlysningar av entreprenadmaskiner och redskap kommer från polisregion Stockholm (56).

polisregion

Kontakt: Åsa Lundin, kommunikatör Larmtjänst, tele: 08- 522 784 39, asa.lundin@larmtjanst.se

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet